tiistai 13. toukokuuta 2014

Tampereen minifanit kerhoon

Miniatyyri massailu

Massailussa voi ja pitääkin käyttää mielikuvitusta tekemisen ja työkalujen suhteen.
Työkaluja ei tarvitse ostaa välttämättä jos haluaa tehdä vain omiksi tarpeikseen.  Suureen määrään ja nopeaan työskentelyyn hyvät massatyökalut ovat käteviä.

Käteviä ja suht halpoja työkaluja ovat erilaiset puiset tikut: coctail tikut, hammastikut ja kynsinauhatikut sekä tulitikut

Kokeilemisen arvoisia ovat myös erikokoiset sukkapuikot ja virkkuukoukut.
Sokerimassa työkalut saattavat joissain tapauksissa olla myös käteviä.

Mattopuukkon voi myös pihistää työkalupakista ja katkaista tylsän/likaisen terän pois.

Erilaisia pintoja massatöihin saa mm. foliolla, hammasharjalla ja hiomapaperilla, terävällä tikulla rapsuttelemalla tai pyöreällä päällä painelemalla tai sivelemällä.

Kalliita muotteja ei kannata ostaa sillä olen varma, että epävarminkin tekijä oppii tekemään upeita töitä harjoittelemalla. Ja kun se onnistuu, voit tehdä työstäsi muotin fimon tai cernitin avulla itse. Kaikkea ei tietenkään voi muottistaa fimolla, mutta on olemassa myös silikonimuottiainetta myynnissä jos haluaa oman luomuksensa muotiksi ikuistaa.

Kun haluat värjätä tai maalata töitäsi, käytä kuivapastelliliituja ennen paistoa ja akryylimaaleja paiston jälkeen. Akryylilakalla saat kiiltoa, muista tarkistaa onko lakkasi matta vai kiiltävä. fimolle ja cernitille on myös omaa lakkaa jota saa askartelukaupoista.

Massailijan paras työkalu on kuitenkin internet. Ahkeralla googlettamisella ja tarkalla taustatyöllä saa selville saloja jotka ovat olleet nenämme edessä koko ajan. Suosittelen kuitenkin käyttämään helpointa kanavaa, ystäväämme Youtubea. Youtubessa kannattaa käyttää hakusanoja ”polymer clay tutorial miniature” ja yhdistää siihen hakusanoja jotka voisivat löytää ohjeita haluamallesi työlle. Esimerkiksi haluamme tehdä miniatyyri omenan(=apple). Youtuben hakukenttään polymer clay tutorial apple. Videot ovat yleensä selviä ja englanninkielen taitoa et tarvitse muussa kuin hakusanoissa. Toki voit yrittää Suomeakin, mutta englanniksi löytyy paremmin. Kääntämisessä ja Lontoon ymmärtämisessä apuna on google kääntäjä joka löytyy googlettamalla: kääntäjä.
Youtubessa on myös hyvin selkeät ohjeet miten tehdä itse ”fimo tankoja”. Saat itse näyttävät mansikat, kurkut tai sitruunat paljon halvemmalla kun hieman harjoittelet J

Huomenna näytän teille miten tehdään nopeasti ja helposti itse nukkekodin kylpyankkoja käyttämällä apuna coctailtikkua. Mukaan tarvitset massasi, minä tuon tikut ;)

PS jouduin postaamaan tämän omaan blogiini huomista varten koska en pystynyt toisen blogiin blogitekstiä kirjoittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti